Leerlijn Prestatiegedrag

Begeleiding door TeamNL-experts op het gebied van sportpsychologie en topsportleefstijl waardoor jij het juiste doet, op het juiste moment en op de juiste manier, zodat jij je uiteindelijke sportdoel kunt bereiken!

Sportprestaties zijn niet alleen afhankelijk van jouw technische, fysieke en tactische kwaliteiten. Om optimale prestaties te kunnen leveren, is het belangrijk dat je ook mentaal sterk bent. Hoe ga je met de druk om? Of met het continue in de belangstelling staan? Hoe zorg je ervoor dat je niet afgeleid wordt? Dat je gefocust blijft? Sommige sporters kunnen hier van nature goed mee omgaan. Anderen hebben meer begeleiding nodig.

Aan de hand van jouw specifieke behoefte en hulpvraag neemt een van onze TeamNL-experts contact met je op en kijkt samen met jou wat jouw persoonlijke doel is voor deze leerlijn en welk plan van aanpak daar het best bij past.

Sportpsychologie
Mentale vaardigheden kun je aanleren onder begeleiding van een sportpsycholoog. Hierbij kun je denken aan het leren omgaan met spanning en afleidingen, het vergroten van je zelfvertrouwen en het leren gebruik te maken van positieve functionele zelfspraak.

Topsportleefstijl
Als topsporter is het belangrijk om je leven rondom je sport op de juiste manier in te richten. Samen met een topsportleefstijlcoach kun je werken aan het verbeteren van je competenties die hiervoor nodig zijn, zoals plannen en organiseren, persoonlijk leiderschap en zelfregulatie. Je krijgt tools aangereikt om je uitdagingen aan te pakken.

Partners