Team NL 3

Over het TeamNL centrum

Als TeamNL centrum van BrabantSport faciliteren we TeamNL en TalentTeamNL programma’s. Dit doen we om ervoor te zorgen dat topsporters en talenten zich optimaal kunnen voorbereiden op het hoogste podium. Een optimale topsportinfrastructuur is daarbij noodzakelijk. Uitgangspunt hierbij is dat we de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten bij elkaar brengen.

Dé basis van de Brabantse topsport
Brabant barst van het talent. Zij vormen de kweekvijver voor onze sportieve ambities. Voor deze talenten beschikken we over een prachtige opleidingsinfrastructuur. Garanties op medailles bestaan niet, maar een goede voorbereiding op topprestaties is een kwestie van organiseren. Het jarenlange traject van talentontwikkeling tot en met het begeleiden en faciliteren van topsporters, verzorgen wij zo goed mogelijk. Wij doen dat als onderdeel van BrabantSport en in samenwerking met onze partners.

Het TeamNL centrum van BrabantSport is dé basis van de Brabantse topsport en een van de vijf topsportopleidingscentra van NOC*NSF. Uniek aan deze centra is dat trainingsfaciliteiten, huisvesting, onderwijs, (para)medische en andere specialistische begeleiding dicht bij elkaar te vinden zijn. Als topsporter kun je daardoor helemaal bezig zijn met je trainingen en wedstrijden en verspil je geen tijd meer aan reizen en zoeken naar de accommodatie en de begeleiding die je nodig hebt. Deze tijd kun je besteden aan extra trainingsuren. Of herstel. Een groot aantal van onze talenten en topsporters woont dichtbij ons TeamNL centrum in onze sportcampus of in een van de woonaccommodaties bijvoorbeeld.

Talenten en topsporters worden begeleid door ons High Performance Team dat bestaat uit TeamNL-experts op het gebied van strength en conditioning, prestatiegedrag, medisch en paramedisch, topsportleefstijl-coaching en voeding. Topsporters zitten in de fulltime trainingsprogramma’s in Eindhoven of Den Bosch onder regie van de sportbond. De beste talenten begeleiden we via de instroomprogramma’s op verschillende plaatsen in Brabant. Hiermee zet het TeamNL centrum van BrabantSport in op een 12-jarige topsport-opleiding, met als stip op de horizon de Olympische Spelen in 2028.

442

Nieuwsgierig naar meer informatie?

Welkom in de wereld van topsport! Voor jou als topsporttalent beschikken we over een prachtige topsport opleidingsinfrastructuur. Je bent (misschien) geselecteerd, dus wie weet ga je hier binnenkort gebruik van maken. Een super mooie kans, maar vast ook spannend! We helpen je graag een beetje op weg met onze online brochure.

Klik hier voor onze online brochure

Onderdeel van BrabantSport
Het TeamNL centrum is onderdeel van BrabantSport. Wij beloven dat we via topsport Brabant en de Brabander in beweging brengen. Topsport als vertrekpunt dus, als aanjager én inspiratiebron. Waarom? Omdat we zien dat we zien dat onze regio dankzij de kracht van topsport sterker wordt.

Partners