Leerlijn Strenght en Conditioning

Ondersteuning in fysieke kwaliteiten als kracht, coördinatie, snelheid, wendbaarheid, vermogen, beweeglijkheid en uithoudingsvermogen.

Topsporters hebben twee of drie keer per week fysieke training. Krachttraining, core stability training, conditietraining. Om sterker te worden, sneller te sprinten. Hoger te springen. Daarnaast helpt fysieke training om blessures voorkomen. Iedere sport vraagt een andere fysieke training. Ook rekening houden met leeftijd en ervaring is belangrijk. Jonge talenten moeten eerst de basisoefeningen goed leren uitvoeren. Het verkeerd uitvoeren van een oefening kan leiden tot blessures.

Gespecialiseerde trainers
Al onze programma’s hebben een vaste Strength & Conditioning (S&C) expert. Hij of zij schrijft individuele krachtschema’s en verzorgt de fysieke training. Het eerste consult bij een van onze drie S&C-experts bestaat uit een intake door het invullen van een vragenlijst en een fysieke screening door standaard fysieke testen, eventueel aangevuld met extra testen die passen bij jouw specifieke sport. Onze S&C-experts worden inhoudelijk aangestuurd door de prestatiemanager Strength & Conditioning van NOC*NSF voor het waarborgen van de kwaliteit.

Expertise kracht en conditie
Bondscoaches zijn niet altijd gespecialiseerd in het geven van fysieke training. Daarom werken we met gespecialiseerde S&C-experts. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en werken nauw met elkaar samen om kennis te delen en elkaar te ondersteunen. Iedere S&C-expert begeleidt zo mogelijk enkele jaren dezelfde topsporters en programma’s. Dit zorgt voor optimale afstemming van de krachtschema’s op het individu en op de desbetreffende sport. Ze maken deel uit van het multidisciplinair team en werken nauw samen met de bondscoaches, de embedded scientists en de (para)medische teams.

Krachttrainingsruimte
We beschikken over een uitgebreide krachttrainingsruimte die van alle benodigde materialen voorzien is.

Partners