AANDACHT VOOR SPORTEN MET EEN BEPERKING TIJDENS START NATIONALE SPORTWEEK

Op 20 september startte de Nationale Sportweek. In Eindhoven werd deze op een bijzondere manier geopend. Uniek Sporten Brabant, BrabantSport en de gemeente Eindhoven lanceerden namelijk een tijdelijke graffiti-atletiekbaan in het centrum van Eindhoven. Samen met wethouder Stijn Steenbakkers en directeur van BrabantSport Michel Reinders vroegen ze hiermee tijdens de start van de Nationale Sportweek aandacht voor sporten met een beperking. Eerder openden Uniek Sporten Brabant al een atletiekbaan in 's-Hertogenbosch en Oss.

Sporten met een beperking
Op de atletiekbaan in Eindhoven kunnen mensen meedoen aan rolstoelraces, racerunning of blindrunning om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wethouder Stijn Steenbakkers en directeur van BrabantSport Michel Reinders trapten af en namen het in een rolstoelrace op tegen paralympisch atleet Kenny van Weeghel. Michel Reinders, directeur BrabantSport: "Sport doet iets met je is dit jaar het thema van de Nationale Sportweek en dat weten we als BrabantSport natuurlijk als geen ander. En dit geldt zeker ook voor mensen met beperking of chronische aandoening. Sporten is gezond, het zorgt voor sociale contacten en maakt je zelfredzamer. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om zelf weer het stukje naar de winkel te kunnen lopen en je eigen boodschappen te doen? Ons motto is dan ook: Laat een beperking je niet remmen en kom in beweging!"

De baan blijft liggen tot na de Marathon Eindhoven, die op 13 oktober plaatsvindt. Op 25 september, 3 en 10 oktober staan van 15.00 - 17.00 uur de beweegcoaches van Uniek Sporten Zuid-Brabant met dezelfde activiteiten bij de graffiti-atletiekbaan. De beweegcoaches geven bovendien informatie over de aangepaste sportmogelijkheden in de regio.