BORDEN VOOR BRABANTSE DOORKOMSTGEMEENTEN VUELTA

Dit jaar komt een van de drie grootste wielerrondes van de wereld naar Brabant. Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst 18 Brabantse gemeenten. Naast de officiële ritten worden in alle gemeenten ook evenementen rondom deze Ronde van Spanje georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde vandaag in Baarle-Nassau, Etten-Leur, en Dongen speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten.

De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd, en maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”

Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaat van de tweede etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda. Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel west-Brabant voert. Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

Baarle-Nassau
In Baarle-Nassau namen wethouder Nico Sommen en zijn collega’s David Vermorken van Gilze-Rijen en Frank van Raak van Alphen-Chaam de borden in ontvangst. “Op deze manier maken we nu alvast zichtbaar dat de Vuelta ook naar Baarle-Nassau komt. Dit wordt een feest voor iedereen in Brabant gaat worden, ook in de kleinere gemeenten”, zegt Van Sommen. Vermorken vult aan: “We zijn er trots op dat het peloton door drie van onze vier dorpen komt, en we gaan er een prachtige dag van maken voor al onze inwoners.”
Ook de wethouders van Etten-Leur, Woensdrecht, Roosendaal, Dongen, Drimmelen, Altena en Oosterhout kregen vandaag een bord uit handen van gedeputeerde Van Gruijthuijsen.

Ideeën
De maatschappelijke impact van het evenement is een belangrijk element voor de organiserende partijen. Daarom is aan iedereen gevraagd om ideeën in te leveren voor evenementen rondom de Vuelta. De komende maanden staan de activiteiten die doorgaan op de website van La Vuelta Holanda (www.lavueltaholanda.com). Brabanders kunnen zich nog steeds aanmelden om een La Vuelta activiteit te organiseren. De inschrijftermijn voor financiële ondersteuning is verstreken maar leuke plannen die passen bij de duurzaamheidsthema’s kunnen een plekje krijgen op de La Vuelta Holanda-website. Kijk hier voor meer informatie.