BRABANT TROPHY NIEUWE STAP RICHTING WORLD CUP TURNEN

Brabant zet vol in op het World Cup turnen. Samen met Maaspoort Sports & Events, Janssen-Fritsen, KNGU, stg. Turnpromotie NL en Flik-Flak hopen wij dit topevenement in 2023 naar Brabant te halen. Om die ambitie te realiseren is het ‘Turngala Brabant’ omgedoopt tot Brabant Trophy en zal dit evenement in plaats van één dag een hele week bestrijken; van 22 tot en met 27 oktober 2019.

Logische stap
Michel Reinders (directeur BrabantSport) ligt de plannen als volgt toe: “Na vier edities van Turngala Brabant is de ambitie een World Cup turnen in Brabant een logische volgende stap gezien de impact van de turnsport in onze provincie.”

Namens JanssenFritsen spreekt directeur John van der Horst enthousiast: “Het doet mij goed dat zoveel partijen de turnsport ondersteunen. Wij zijn trots dat JanssenFritsen een bijdrage kan leveren aan dit prachtige evenement.“

Nationale en internationale top in Den Bosch
De topwedstrijd en hoogtepunt van de week wordt de Brabant Trophy. Er wordt geturnd door acht gemixte duo’s. Vanuit Team Brabant Sport doen ambassadeurs Bram Verhofstad en Tisha Volleman mee. Daarnaast zijn de Nederlanders Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman al bevestigd als deelnemers. Het deelnemersveld wordt uitgebreid met internationale topturners uit diverse Europese landen.

Brabant Cup
Voorafgaand aan de internationale wedstrijd wordt de Brabant Cup georganiseerd, een wedstrijd met Nederlandse turners uit de ere-, 1e en 2e divisie. Een dag later kan het publiek genieten tijdens Turngala Brabant, dé combinatie van topsport, show en entertainment. Dit jaar met een betere line-up dan ooit. Zo zal de Nederlandse heren- en damesselectie aanwezig zijn. “Het is mooi te zien hoe dit evenement doorgroeit. Hoe de top- en breedtesport elkaar versterken en hoe een groot publiek kennismaakt met onze mooie sport.”, vertelt KNGU-directeur Marieke van der Plas.

Een week vol turnen mét maatschappelijke impact
Naast de topwedstrijden zullen de nodige side-events georganiseerd worden. Op donderdag 24 oktober krijgen ondernemers de kans om te leren van o.a. Epke Zonderland en Giel de Winter tijdens het grootste business event van Brabant: “Kampioen in 1 dag”. Daarnaast gaat de Bossche sportclub Flik-Flak veel sportieve activiteiten organiseren voor en met de stad en haar inwoners. Als maatschappelijk partner is Spieren voor Spieren verbonden aan de Brabant Trophy. Gedurende de gehele week gaat er geld opgehaald worden ten behoeve van kinderen met een spierziekte.

Meer informatie en kaartverkoop www.brabanttrophy.nl.