CONCOURS HIPPIQUE SCHENKT DEEL PARKEERGELDEN AAN UNIEK SPORTEN BRABANT

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 april vond het Concours Hippique plaats in Mierlo. Tijdens dit evenement reikte Dirk van Santvoort, voorzitter van het Concours Hippique, een cheque ter waarde van € 1.358,- uit aan Michel Reinders, directeur van BrabantSport. De cheque komt ten goede aan het programma Uniek Sporten Brabant, waarmee BrabantSport mensen met een beperking stimuleert om meer te gaan bewegen. BrabantSport schenkt de cheque aan Parapaard voor de aanschaf van een klittenbandzadel voor mindervalide ruiters in de regio.

Michel Reinders, directeur BrabantSport: “Het Concours Hippique is één van de vele topsportevenementen, die BrabantSport samen met partners mogelijk maakt. Het is geweldig dat het Concours Hippique nu een deel van de parkeergelden doneert aan ons programma Uniek Sporten Brabant, waarmee we mensen met een beperking of chronische aandoening stimuleren om meer te gaan bewegen en sporten. Sporten is gezond, maakt mensen met een beperking zelfredzamer en zorgt voor sociale contacten.

Klittenbandzadel voor mindervalide ruiters
Parapaard, onderdeel van Fonds Gehandicapten Sport, is een Sportfonds, dat steun biedt aan organisaties en verenigingen die zich bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Doel van het fonds is aangepast paardrijden en therapeutisch rijden toegankelijker te maken én te houden voor iedereen. Marielle Wiegmans van Parapaard: “Wij vullen het bedrag aan en doneren het geld aan Stichting De Stalvrienden uit Veldhoven voor de aanschaf van een klittenbandzadel. Zo krijgt het geld meteen een mooie bestemming in de paardensport in deze regio. De Stalvrienden maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een lichamelijke, zintuigelijke en verstandelijke beperking. Een klittenbandzadel biedt extra ondersteuning en is onmisbaar voor mindervalide ruiters.”

Gratis ondersteuning via Uniek Sporten Brabant
Mensen met een beperking of chronische ziekte, die het lastig vinden een passende sport te vinden of meer willen weten over de mogelijkheden voor aangepast paardrijden in de regio kunnen contact opnemen met Uniek Sporten Brabant. Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen en maneges met passend aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Deze beweegcoaches bieden ook gratis hulp bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje.