EINDHOVEN HOST OLYMPISCH KWALIFICATIE TOERNOOI BEACHVOLLEYBAL

De gemeente Eindhoven, BrabantSport en De Bedrijven Investeringszone (BIZ) Eindhoven zijn erin geslaagd het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) beachvolleybal naar Brabant te halen. Tussen 22 tot en 28 juni 2020 is de binnenstad van Eindhoven het decor van dit geweldige event. Het toernooi is de laatste mogelijkheid voor zowel mannelijke als vrouwelijke beachvolleyballers om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, die een maand later worden georganiseerd in Tokio.

Unieke kans
Peter Sprenger, voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): "Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn het OKT naar Brabant te halen. We draaien met het beachvolleybal bij zowel de mannen als vrouwen al jaren mee in de wereldtop. Om dan het OKT te mogen hosten is een unieke kans, zowel voor de stad Eindhoven als voor de regio. We laten hiermee zien dat we door middel van samenwerking met diverse partijen Brabant ook echt sterker maken door sport."

Verbinding topsport en breedtesport
Gezien de unieke locatie in de binnenstad worden voorbijgangers direct bereikt en geïnspireerd om te sporten. Door het evenement grijpen de gemeente Eindhoven, BrabantSport en BIZ de kans om de verbinding tussen topsport en breedtesport te leggen. "Het binnenhalen van dit toernooi geeft invulling aan onze ambitie om meer internationale sportevenementen binnen te halen als stad. Het gaat ons daarbij altijd om de versterkende combinatie tussen top- en breedte sport. Er worden dus ook side events omheen georganiseerd. Dit toernooi vergroot daarnaast de levendigheid van de binnenstad; juist door de nabijheid van de topsport en side events", aldus wethouder Sport Stijn Steenbakkers.

Organisatie en financiering
Het OKT Beachvolleybal wordt gezamenlijk georganiseerd door TIG Sports en Nevobo. De gemeente Eindhoven, BrabantSport en BIZ dragen financieel bij aan dit evenement.