FED CUP ALS INSPIRATIEBRON VOOR BOSSCHE JEUGD

BrabantSport trekt samen op met KNLTB en gemeente ’s-Hertogenbosch Aankomend weekend is er wéér internationale topsport in Brabant te vinden. Ditmaal neemt het Nederlands Fed Cupteam onder aanvoering van Captain Paul Haarhuis het op tegen Canada. Deze belangrijke interland vindt plaats in Den Bosch waar de Maaspoort Sports & Events inmiddels aanvoelt als dé thuishaven van de Oranje dames. Ze wisten er namelijk eerder Japan (3-2) en Australië (4-1) knap te verslaan. Bij een overwinning mag Nederland zich opmaken voor een rechtstreeks duel om promotie naar de Wereldgroep 1.

Samen met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft BrabantSport de handen ineengeslagen om niet alleen inspirerend toptennis naar Den Bosch te halen, maar ook jeugd aan te zetten tot meer beweging. Op een laagdrempelige wijze worden gymlessen in Den Bosch omgetoverd tot heuse tennistrainingen. Natuurlijk zonder kosten voor kind en school.

Jeugd in beweging brengen
De gezamenlijke ambitie is helder; rondom de Fed Cup ontmoeting moeten zo veel mogelijk kinderen kennismaken met de tennissport. Zo wordt jeugd in beweging gebracht, de tennissport gepromoot en kunnen Bossche tennisverenigingen zich profileren. Om de ervaring zo goed mogelijk te maken wordt elke tennisclinic verzorgd door een gecertificeerde KNLTB-trainer. In samenwerking met de tennisbond en de gemeente ’s-Hertogenbosch wordt Brabant zo weer een stuk sterker door sport.

1.500+ deelnemende kinderen
Het resultaat mag er wezen! In totaal hebben 10 scholen zich aangesloten bij de campagne. Vanuit de 68 participerende klassen volgen meer dan 1.500 kinderen tot 12 jaar de tennisclinic. Alle deelnemers worden vervolgens doorverwezen naar één van de in totaal 14 verbonden tennisverenigingen in de regio. Mooie extraatje voor de deelnemers is dat ze een unieke aanmoedigingsvideo mogen inspreken. Zo kan elk kind de heldinnen van het Nederlandse Fed Cup team aanmoedigen vlak voor het cruciale treffen met Canada.