KELLY WIL VIA DE ‘TUNNEL’ NAAR TOKIO

Kelly van Zon werd verleden jaar in Korea uitgeroepen tot beste paratafeltennisspeelster van de wereld. De Dongense ziet dit als een kers op haar al rijkelijk gevulde taart. Ze is onlangs weer een aantal weken in Azië geweest waar ze toernooien speelde in Bangkok en Tokio. In deze laatste stad wil ze volgend jaar opnieuw achter de tafel staan.

“Het was inderdaad geweldig om die eretitel te krijgen, Vooral omdat deze onderscheiding ook werd uitgereikt aan de beste valide spelers van de wereld. Daar sta je niet zo heel vaak naast. Toch wil ik benadrukken dat het idee ‘Kelly wint altijd’ niet helemaal klopt. Natuurlijk, ik heb twee gouden Paralympische plakken, maar ik moet voordat ik aan een derde medaille ga denken toch eerst gewoon keihard werken om me te kwalificeren. Je zult mij nooit horen zeggen dat ik wel even iets ga winnen!”

Duikvlucht
Om zich voor de Paralympics te plaatsen vliegt ze met haar teamgenoten op 14 september naar Zweden. Op het EK in Helsingborg is de opdracht helder, slechts de winnaar verdient een Paralympisch ticket. “Mocht dit niet lukken, dan heb ik in maart volgend jaar nog een kans via de ranglijst. In Zweden kom ik mijn rivale uit Turkije weer tegen en ook de rest van mijn concurrentes zit niet stil. Ik heb de trainingsarbeid opgevoerd en zal alles geven om me via de eerste optie te plaatsen.” Drie jaar geleden leverde de wedstrijd tussen Kelly en de Turkse het TV-moment van de Paralympics op. “Dat was geweldig, zij dacht het punt al binnen te hebben, maar ik dook op tijd naar die bal. De duikvlucht leverde mij het punt en haar een gezicht vol ongeloof op.”

Tunnelen
Als het haar lukt om zich rond haar 32e verjaardag te plaatsen dan kan Kelly vanaf januari aanstaande de ‘tunnel’ in. “Dat woord gebruik ik om aan te geven dat ik vanaf dat moment nog gerichter ga trainen. Zeker als ik weet wie volgend jaar mijn tegenstanders zijn, Daarnaast zal ik veel andere zaken even parkeren terwijl ik aan het tunnelen ben. Natuurlijk wil ik graag die hattrick scoren in 2020.” Met haar team PTN start ze begin september aan de competitie. “We spelen in de reguliere tweede divisie en dat is echt aanpoten. Voor mij prima om op dit hoge niveau mee te draaien. Tussen de weekenden in train ik twee maal twee dagen achtereen op Papendal. Kortom, mijn weken zijn goed gevuld met tafeltennis. Via de verschillende social media kanalen volg ik mijn collega’s van Team Brabant Sport. Met name de prestaties van Sanne Voets hou ik in de gaten. We hebben het allemaal erg druk met onze eigen doelen, maar ik zou best wel wat vaker met de andere sporters willen bijpraten.”