LA VUELTA HOLANDA 2020 KIEST VOOR FONDS GEHANDICAPTENSPORT ALS GOEDE DOEL

In de zomer van 2020 start de Ronde van Spanje in Nederland. In drie dagen tijd worden 34 Nederlandse gemeenten doorkruist. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en de provincies Utrecht en Noord-Brabant (BrabantSport). Het goede doel voor La Vuelta Holanda is het Fonds Gehandicaptensport geworden. Samen met La Vuelta Holanda, Uniek Sporten Brabant, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse gemeenten en onze vele partners, helpen we het Fonds Gehandicaptensport om sport voor iedereen met een beperking mogelijk te maken.

“Meer dan 3 dagen topwielrennen”
Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, overhandigde symbolisch de rode leiderstrui van La Vuelta aan Nike Boor (Fonds Gehandicaptensport). “Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid”, aldus Swinkels. “Het past bij ons streven om van La Vuelta Holanda meer te maken dan drie etappes topwielrennen. Deze ronde wordt een prachtig feest voor de inwoners van de dorpen, steden en provincies waar het peloton doorheen trekt. En iedereen moet daar van meegenieten, met óf zonder beperking.” Licht de gedeputeerde de keuze voor Fonds Gehandicaptensport en de ambitie toe.

In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicapt voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, zij hebben vaak extra ondersteuning nodig. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de droom om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. Een droom die BrabantSport en Uniek Sporten Brabant graag ondersteunen en mede waar willen maken door diverse activiteiten te organiseren rondom de Ronde van Spanje en daar zoveel mogelijk geld mee op te halen.