LEN SWIMMING CUP KOMT NAAR BRABANT

Eindhoven decor voor zwemwedstrijd met internationale allure Eindhoven is opnieuw het decor van een zwemevenement met internationale allure. De Swim Cup maakt per direct deel uit van de LEN Swimming Cup, een internationale serie met wedstrijden in onder andere Luxemburg, Frankrijk en Italië. Dit maakte BrabantSport gezamenlijk met de Koninklijke Nederlandse Zwembond en de gemeente Eindhoven deze week bekend. De wedstrijden vinden van 12 tot en met 14 april plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Ambitieuze plannen
De plannen voor dit evenement zijn ambitieus. Andre Cats, technisch directeur van de KNZB, licht toe: ''We zijn heel blij dat een lang bestaand en mooi toernooi als de Swim Cup met de LEN Swimming Cup een extra impuls krijgt. Het is belangrijk voor de concurrentiepositie ten aanzien van andere wedstrijden in Europa. We zijn verheugd dat onze vertrouwde partners BrabantSport en de gemeente Eindhoven zich weer aan dit evenement hebben verbonden en hiermee Brabant sterker maken door sport.”

Michel Reinders, directeur BrabantSport, is ook erg te spreken over de fikse upgrade van het toernooi: “Niet alleen sportief, maar ook maatschappelijk en commercieel is dit een uitstekende stap. De zwemsport zit in het DNA van Brabant. We zijn trots dat we ook dit jaar weer op het hoogste podium kunnen laten zien wat we in huis hebben.”

Resultaten en doorpakken
De voortekenen van de LEN Swimming Cup zijn goed. Zo zijn boegbeelden van Nederlandse zwemmen Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk reeds vastgelegd. Daarnaast heeft de KNZB het tekengeld verhoogd waardoor er, naast Kromowidjojo en Heemskerk, de komende weken meerdere wereldtoppers bekend gemaakt zullen worden. Ook zal de EBU (European Broadcaster Union) een professionele televisieregistratie verzorgen waardoor Eindhoven en Brabant ver over de grenzen zichtbaar zullen zijn. In 2020 wordt er zelfs nóg verder doorgepakt. Dan vindt in Eindhoven namelijk het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) voor de Olympische Spelen in Tokyo plaats, waardoor dit een goede generale is.