MET KLAAR VOOR DE START KAN ELK KIND VOORTAAN WIELRENNEN

De drempel voor jeugd verlagen om te beginnen met wielrennen, mountainbiken of één van de andere wielerdisciplines. Dát is het doel van Klaar Voor De Start. BrabantSport is nauw betrokken bij dit initiatief, met de ambitie om meer kinderen de mogelijkheid te geven in verenigingsverband te rijden. In het bijzijn van fietsende jeugd en onder toeziend oog van Sam Oomen en Team Brabant Sport-ambassadeur Marianne Vos is de foundation donderdag officieel gelanceerd.

Klaar Voor De Start prikkelt de jeugd om deel te nemen aan de welbekende Dikke Banden Races. In deze laagdrempelige wedstrijdjes wanen de allerjongsten (7-12 jaar) zich een profrenner. Ze rijden op een afgesloten parcours met familie en vrienden langs de kant en worden na afloop gehuldigd.

Doorstroom naar wielerverenigingen
Een brug slaan met de wielerverenigingen in de buurt, dat is waar Klaar Voor De Start naar streeft. De jeugd sluit zich aan en maakt via het Bike Plan een half jaar lang gebruik van een gratis fiets (racefiets, mountainbike, BMX of veldrit fiets). Daarnaast krijgen de kinderen een pakket met uitrusting, waaronder kleding, een bidon en een helm.

Klaar voor de Start

Steun van bedrijven én profs
Samen met Decathlon, Kingpolis, ZEROgas en de KNWU steunen wij Klaar Voor De Start als officiële partners. Daarnaast kan de stichting rekenen op steun van een rits Nederlandse wielerprofs. Naast Tom Dumoulin en Marianne Vos staan ook ook Sam Oomen en Steven Kruijswijk achter het initiatief.

Oomen gunt ieder kind wielerplezier
“Het is niet altijd eenvoudig om als kind met wielrennen te beginnen. Je hebt een fiets en toebehoren nodig en je bent in de groei. Dat kost wat. Ouders twijfelen soms: is wielrennen een eendagsliefde of iets blijvends? Tegelijkertijd is het een fantastische sport die goed is voor de ontwikkeling. Dan moet je de participatie waar mogelijk stimuleren. Ik wil graag dat elk kind het wielerplezier kan hebben dat ik ook ervaar, ongeacht het niveau. Met Klaar Voor De Start komt die pret een stuk dichterbij”, zegt ambassadeur Sam Oomen.

Marianne en Sam

Vos begon carrière met Dikke Banden Race
“Ik herinner me mijn eerste wedstrijdje nog goed: een Dikke Banden Race in het Brabantse Geffen. Ik was zeven jaar oud, reed tegen jongens en meisjes van mijn leeftijd en won meteen. Zeker, vanaf die dag had ik de smaak te pakken. M’n ouders hebben me altijd geholpen; bij de vereniging en ook met het materiaal. Ik ben hen daar dankbaar voor. Graag zou ik het andere kinderen en ouders die voor dezelfde uitdagingen staan iets gemakkelijker en daarmee leuker willen maken”, zegt ambassadrice Marianne Vos.

BrabantSport blij met de samenwerking
Michel Reinders, directeur BrabantSport: ‘’BrabantSport is vanaf het begin van dit project betrokken geweest. Trots dat wij als eerste partner hebben gezegd dat we dit mede mogelijk willen maken. Fantastisch dat twee Brabantse toprenners zich hier hard voor maken en dit landelijk uit gaan rollen.’’