OPENING TIJDELIJKE ATLETIEKBAAN IN CENTRUM DEN BOSCH DOOR UNIEK SPORTEN BRABANT

Gedeputeerde Henri Swinkels en wethouder Huib van Olden vragen aandacht voor sporten met een beperking. Uniek Sporten Brabant, Sportloket De Meierij en de gemeente ’s-Hertogenbosch openden dinsdag 21 mei een tijdelijke atletiekbaan in het centrum van Den Bosch. Samen met gedeputeerde Henri Swinkels en wethouder Huib van Olden, beide met sport in hun portefeuille, vroegen ze hiermee in aanloop naar de Vestingloop aandacht voor sporten met een beperking.

Ervaren hoe het is om te sporten met beperking
Leerlingen van Kindcentrum de Kwartiermaker ervoeren hoe het is om te sporten met een beperking. Ze deden een rolstoelrace en namen deel aan een ‘Running Blind’ workshop. Henri Swinkels en Huib van Olden gaven het startschot.

Uniek Sporten DB 2

Henri Swinkels: “We willen zo veel mogelijk mensen met een beperking aan het sporten/in beweging krijgen. Sporten is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met een beperking misschien nog meer. Sporten is gezond, het is goed voor je lichaam, je leert andere mensen kennen, en het is natuurlijk gewoon heel leuk. Dat brengen we op zo veel mogelijk plekken onder de aandacht, de komende tijd in 's-Hertogenbosch." Huib van Olden vult aan: “Uniek Sporten Brabant pakt sporten met een beperking regionaal aan. Deze aanpak en samenwerking met Uniek Sporten Brabant is voor de gemeente ’s-Hertogenbosch essentieel voor het echt betrekken van sporters met een beperking en het sporten met elkaar.”

De baan blijft liggen tot na de Vestingloop en in de week van 21 tot en met 26 mei vinden verschillende acties rondom de baan plaats, zoals rolstoelraces en stiletto runs.

Mogelijkheden aangepast sporten
Sporten is belangrijk voor iedereen. Mensen met een beperking ervaren vaak meer drempels om te gaan sporten of bewegen. Zij weten bijvoorbeeld niet welke sport zij kunnen beoefenen of hebben vragen over hulpmiddelen en vervoer. Uniek Sporten Brabant en sportloket De Meierij willen deze drempels wegnemen. Met de atletiekbaan en alle acties die daaromheen georganiseerd worden, laten zij zien dat een beperking je niet hoeft af te remmen om te gaan sporten of bewegen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden rondom aangepast sporten.

Over Uniek Sporten Brabant
Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking bij het vinden van een passende sport. Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met elk een eigen sportloket en meerdere beweegcoaches. Sportloket De Meierij is een van deze loketten. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Zij kijken samen met mensen met een beperking naar hun wensen, mogelijkheden en drijfveren. Want voor iedereen is er een passend sport- en beweegaanbod.