Partnership BrabantSport en PSV Vrouwen laat voetbalsters verder dromen

In maart 2023 breidden BrabantSport en PSV Vrouwen de samenwerking uit met een officieel partnership. Een samenwerking waarin ‘talentontwikkeling’ het sleutelwoord is. Dankzij de inzet van onze TeamNL experts op het gebied van voeding, strength & conditioning, topsportleefstijlcoaching, sportpsychologie en huisvesting dromen we samen verder. En dit met resultaat: Kealyn Thomas, Emma Frijns, Zera Hulswit, Veerle Buurman en Fleur Stoit stroomden door van Jong PSV Vrouwen naar het eerste elftal. Daar stoppen de sportieve ambities echter niet. Op zondag 24 maart is het tijd voor het vrouwenvoetbalweekend en spelen de speelsters van PSV Vrouwen in het Philips Stadion. We spraken met manager vrouwenvoetbal PSV Sandra Doreleijers en speelsters Aniek Janssen en Fleur Stoit over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en de toegevoegde waarde van onze samenwerking.

Vrouwenvoetbal in de lift

Sinds de historische EK-winst van de Oranje Leeuwinnen in eigen land zit het vrouwenvoetbal in de lift. Zo ziet ook Fleur Stoit. De 20-jarige spits uit Leerdam maakt een stormachtige ontwikkeling door en debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht van PSV Vrouwen. Stoit: “Ik merk dat het vrouwenvoetbal veel professioneler is geworden. We krijgen meer begeleiding, meer individuele aandacht en we worden ook meer gewaardeerd en serieuzer genomen.”

Manager vrouwenvoetbal PSV Sandra Doreleijers, die in het verleden zelf als speelster op het hoogste niveau actief was, is trots op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren: “We hebben enorme stappen gezet met het opleidingsprogramma. We zijn al één keer landskampioen geworden met Jong PSV Vrouwen en het beloftenteam ligt opnieuw op pole position voor een volgende landstitel. Het sportief succes is ontzettend belangrijk voor ons. Dat begint natuurlijk bij talentontwikkeling, wat de voedingsbodem vormt voor dit succes. We kijken vol trots naar het aantal speelsters dat ieder seizoen doorstroomt vanuit Jong naar PSV Vrouwen 1. Dat is waar we het samen met de TeamNL experts van BrabantSport voor doen.”

De 18-jarige buitenspeelster Aniek Janssen uit Huissen is een van de talenten uit Jong PSV Vrouwen die toewerkt naar haar debuut in het eerste. De krachttraining die ze twee keer per week krijgt van strength & conditioning expert Bob Willems is volgens Janssen nodig om haar en haar teamgenoten verder te brengen: “Het lichaam van een vrouw is natuurlijk heel anders dan dat van een man. We zijn als vrouw vaak wat meer blessuregevoelig en is het dus heel belangrijk dat wij training op maat krijgen. De trainingen van Bob zijn echt een must, omdat ze bijdragen aan blessurepreventie en het versterken van onze sprongkracht, snelheid en explosiviteit.”

606
“Door de expertise van het TeamNL centrum van BrabantSport te combineren met de kennis vanuit PSV hebben wij een van de beste, al dan niet hét beste opleidingsprogramma van Nederland.”
Sandra Doreleijers, Manager Vrouwenvoetbal PSV

Hofleverancier Oranje

Jong PSV Vrouwen is op dit moment hofleverancier van het Nederlands elftal onder 19. “Onze speelsters komen in actie op EK’s en WK’s. We zijn trots dat we hier in Eindhoven het vrouwenvoetbal verder versterken dankzij onze inzet en visie op talentontwikkeling. Door de expertise van het TeamNL centrum van BrabantSport te combineren met de kennis vanuit PSV hebben wij een van de beste, al dan niet hét beste opleidingsprogramma van Nederland”, aldus Sandra Doreleijers.

476