PSV-speelsters Fleur Stoit en Aniek Janssen maken zich op voor historisch vrouwenvoetbalweekend

Om het vrouwenvoetbal nog meer in de schijnwerpers te zetten, organiseert de KNVB 22, 23 en 24 maart het Vrouwenvoetbal WKND. In dit weekend vinden alle wedstrijden plaats in de (grote) stadions. Op zondag 24 maart trapt PSV Vrouwen om 14:30u af in het Philips Stadion voor de kraker tegen Feyenoord Vrouwen, een affiche dat rood omcirkeld staat op onze evenementenkalender. Als trots partner van PSV Vrouwen ondersteunen we namelijk Jong PSV Vrouwen met de inzet van onze TeamNL experts. We blikken met speelsters Aniek Janssen en Fleur Stoit vooruit op deze bijzondere wedstrijd.

Rolmodel

Sinds de historische EK-winst van de Oranje Leeuwinnen in eigen land zit het vrouwenvoetbal in de lift en is de sport steeds verder geprofessionaliseerd. De speelsters van (Jong) PSV Vrouwen plukken daar de vruchten van. De 20-jarige spits Fleur Stoit uit Leerdam maakt een stormachtige ontwikkeling door en debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht van PSV Vrouwen. De 18-jarige buitenspeelster Aniek Janssen uit Huissen is een van de talenten van Jong PSV Vrouwen die toewerkt naar haar debuut in het eerste.

Waar Lieke Martens en Vivianne Miedema altijd een rolmodel zijn geweest voor Janssen en Stoit willen de speelsters nu zelf de volgende lichting jonge meiden inspireren om verder te dromen. Stoit: “Ik geef training aan PSV onder 13 en als ik dan voor de groep sta, merk ik dat ze naar me opkijken. Dat heb ik vaak niet zo door. Ik ben zelf nog een opkomend talent en voor mijn gevoel doe ik gewoon wat ik leuk vind. Maar sinds ik ben doorgestroomd naar het eerste besef ik dat de jonge meiden die ik train dezelfde droom hebben en onder de indruk zijn van wat ik heb bereikt. Ik hoop dat ik aan hen kan laten zien dat alles mogelijk is zolang je er hard voor werkt.”

“Voor de mannen is het heel normaal om in het grote stadion te spelen, maar voor ons is dat nog een unieke ervaring.”
Aniek Janssen, buitenspeelster Jong PSV Vrouwen

Vrouwenvoetbal in de schijnwerpers

Het vrouwenvoetbal verdient in de schijnwerpers te staan. In het weekend van 22, 23 en 24 maart vinden daarom alle Vrouwen Eredivisiewedstrijden plaats in de (grote) stadions. Op zondag 24 maart strijden de vrouwen van PSV tegen die van Feyenoord. Aniek Janssen en Fleur Stoit kijken uit naar deze bijzondere wedstrijd. Stoit, die sinds vorig seizoen speelster is van het eerste, blikt vooruit: “Het vrouwenvoetbalweekend is echt geweldig! Ik kijk ernaar uit om in het Philips Stadion te spelen. Dit is een heel mooie kans om mezelf te laten zien.”

Janssen sluit zich aan bij de woorden van haar voetbalvriendin: “Door de ontwikkelingen van de laatste jaren hebben we steeds meer het gevoel dat onze doelen echt haalbaar zijn. Voor iedere speelster is het vrouwenvoetbalweekend iets om naartoe te leven. Voor de mannen is het heel normaal om in het grote stadion te spelen, maar voor ons is dat nog een unieke ervaring. We hopen dat het vrouwenvoetbalweekend een terugkerend event wordt. We dromen ervan om in de toekomst iedere week in het Philips Stadion te mogen voetballen.”

All in the game

PSV Vrouwen – Feyenoord Vrouwen is meer dan een mooi affiche in het vrouwenvoetbal. Deze kraker, samen met de andere stadionwedstrijden, is onderdeel van de breed gedragen campagne ‘All in the game’ vanuit de Vrouwen Eredivisie en de KNVB om het Nederlandse vrouwenvoetbal zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten. De wedstrijden worden live uitgezonden op ESPN. De speelronde wordt door de Vrouwen Eredivisie aangevlogen als Vrouwenvoetbal Weekend waarin we all in gaan voor gezamenlijk record van 45.000 bezoekers voor het vrouwenvoetbal in één speelronde.

561