ROY MEYER SLUIT ZICH AAN BIJ TEAM BRABANTSPORT

Zoals veel anderen begon ook Roy Meyer zijn sportcarrière op het voetbalveld. Al snel bleek dat hij deze sport combineerde met aspecten van de rugbysport, waardoor het tijd was voor iets anders. De in Breda geboren Meyer kwam in aanraking met judo en dit bleek een geweldige combinatie te zijn. Deze topjudoka mag niet ontbreken bij Team Brabant Sport, waardoor wij met trots kunnen delen dat hij is aangesloten als ambassadeur. Maak kennis met de ‘Small Giant’!

Roy gaat al jaren mee in de top van de zwaarste gewichtsklasse binnen de judosport met verschillende medailles en topprestaties als gevolg. Zo won hij recent de Grand Slam van Abu Dhabi én wist hij in Japan op het WK brons te veroveren. Maar, het is niet altijd van harte gegaan bij deze klasbak. Na een moeilijke periode in zijn jeugd heeft hij een drijfveer voor zichzelf gevonden. Hoe je fysieke gesteldheid ook is, mentaal sterk zijn is de basis voor succes. Met deze insteek heeft Roy stappen gezet en de weg naar de top vervolgd.

Inspiratie
Als ‘judopup’ kwam Roy terecht bij judoclub Majaheicha Ryu te Breda. Hier maakte hij kennis met Wim Cobben, een coach die zijn pupil vanaf dag één weet te inspireren en enthousiasmeren. “Wim heeft mij laten zien dat de invloed van een persoon bij jeugd heel groot kan zijn en een goede impact kan hebben op iemands toekomst. Bij het geven van clinics ben ik hier ook heel bewust mee bezig. Voor mij is het erg belangrijk om mezelf te blijven en dit over te dragen naar anderen. Dit in combinatie met humor, want lachen is altijd belangrijk. Dat laat zien wie ik ben als persoon.”

Ontwikkeling
Terwijl Roy zijn leven heeft in Breda, besteedt hij het merendeel van zijn tijd vooral buiten Brabant, om te trainen. In sportcomplex Papendal en op zijn judoschool in Rotterdam blijft deze Bredanaar in topvorm. De laatste jaren heeft Roy zich vooral ontwikkeld op mentaal vlak. “Je kunt fysiek een keertje minder in orde zijn door blessures of wat ook, of het gevoel hebben dat je spel niet zo goed is als dat je gewend bent. Maar, als je op de dag zelf een bepaalde knop kan omzetten, dan kun je vaak alles compenseren. Dat is mijn geheime wapen.”

Absolute doel
Strijden om medailles houdt iedere topsporter bezig, maar zonder doelen heb je niets om naartoe te werken. “Je leeft toe naar de Olympische Spelen en daar wil je jezelf van de beste kant laten zien. Als ambassadeur verbind je mensen in de sport en help je mensen verder te komen. De manier waarop jij je gedraagt en dat overbrengt naar anderen is een mooie bevoorrechte positie. Daar ben ik dankbaar voor.”

'Hoe je fysieke gesteldheid ook is, mentaal sterk zijn is de basis voor succes.'
Roy Meijer