Sjees je Shirt ontwerpwedstrijd uitgesteld

OISTERWIJK, 12 maart 2020 - De ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt, waarbij Brabantse schooljeugd hét Brabantse fietsshirt ontwerpt en hun beste idee aandraagt om meer kinderen op de fiets te krijgen, is uitgesteld. Vanwege de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben de organisatoren van deze ontwerpwedstrijd, BrabantSport en Ons Brabant Fietst, dit in overleg met de betrokken partijen besloten. Het kick-off evenement dat aanstaande zondag 15 maart zou plaatsvinden was al afgelast. De ontwerpwedstrijd zelf, die óók aanstaande zondag van start zou gaan, is nu dus ook uitgesteld.

Voor deze ontwerpwedstrijd had de organisatie Brabantse scholen reeds benaderd en zou ze onder andere actief scholen bezoeken met als doel meer kinderen (en hun ouders) op de fiets te krijgen. De organisatie begrijpt echter dat scholen voor een andere uitdaging staan op dit moment en vindt het daarom gepast deze campagne te verplaatsen. Het is nog niet duidelijk op welk moment de ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt wel van start zal gaan.

Samenwerking
Deze ontwerpwedstrijd is van een samenwerking tussen overheid en diverse marktpartijen die zich gezamenlijk inzetten voor het maatschappelijke belang om meer kinderen (en hun ouders) op de fiets te krijgen. BrabantSport en Ons Brabant Fietst werken in het project samen met de provincie Noord-Brabant, BrabantStad, Decathlon, Yarn Cyclingwear, More2Win, Brabants VerkeersveiligheidsLabel, Brabant Cycling Network, Brabants Mobiliteitsnetwerk en La Vuelta Holanda.

Alle informatie over de wedstrijd vind je op www.sjeesjeshirt.nl