MBO

Onderwijsgroep Tilburg

Ben jij een topsporter of sport je op een hoog niveau? Wil je ook je mbo-diploma halen? Dat kan bij ROC Tilburg. We maken samen afspraken hoe jij je sportrooster kunt combineren met je schoolrooster. Zo kun je sport en studie goed combineren. Topsport beoefenen en lessen volgen op school kan lastig zijn. Als talent moet je veel tijd investeren in de voorbereiding op wedstrijden. Dat past vaak niet in een strak lesrooster. ROC Tilburg houdt hier rekening mee. We maken met jou afspraken over gemiste lessen en toetsen. Dat leggen we samen vast in een sportaddendum. Daarin staan rechten en plichten van jou en van de school.

Naam onderwijsinstelling: Onderwijsgroep Tilburg
Onderwijssector: MBO
Onderwijsniveaus: niveau 2, 3 en 4

Adres contactadres: Olympiaplein 385
Contactpersoon: Merel Vissers
E-mail: mvissers01@roctilburg.nl
Website https://www.roctilburg.nl/gaan-studeren/studie-topsport

Korte omschrijving school:
Ben jij een topsporter of sport je op een hoog niveau? Wil je ook je mbo-diploma halen? Dat kan bij ROC Tilburg. We maken samen afspraken hoe jij je sportrooster kunt combineren met je schoolrooster. Zo kun je sport en studie goed combineren.

Topsport beoefenen en lessen volgen op school kan lastig zijn. Als talent moet je veel tijd investeren in de voorbereiding op wedstrijden. Dat past vaak niet in een strak lesrooster. ROC Tilburg houdt hier rekening mee. We maken met jou afspraken over gemiste lessen en toetsen. Dat leggen we samen vast in een sportaddendum. Daarin staan rechten en plichten van jou en van de school.

Met een geldige topsportstatus kom je in aanmerking voor faciliteiten waarmee je jouw sport en studie succesvol kunt combineren. Je hebt één van de volgende statussen nodig:

  • Een NOC/NSF-status met een registratie in TMS (Topsport Monitoring Systeem van NOC/NSF).
  • Een KNVB-status. Je naam staat op de lijst topsport statussen van de KNVB.
  • Een ROC-status. In overleg kijken we of je voldoet aan de richtlijnen die wij stellen.

Onze topsportcoördinatoren:

Gert-Jan Westerhout | M 06 2236 4516 | E topsport@roctilburg.nl
Clemens Bastiaansen | M 06 1144 4599 | E topsport@roctilburg.nl

Partners