Wielrennen

Thalita de Jong

Als jonge tiener besloot ik te gaan fietsen, samen met mijn vader. Hij reed bij toerclub De Grensrijders uit Ossendrecht. Ik kocht eerst een mountainbike en ging ’s winters met hem de bossen in voor een tocht. We probeerden ieder weekend te fietsen. Een jaar later kocht ik mijn eerste racefiets en ging ik wel eens met mijn vader mee naar de toerclub. We zochten samen uitdagingen.

In 2009 reden we bijvoorbeeld Limburgs Mooiste en de Amstel Gold Race. En op vakantie in Frankrijk hadden we die zomer de fiets natuurlijk bij ons. Op een camping aan de voet van Alpe d'Huez konden we het niet laten deze te beklimmen. Later dat jaar, in december, reed ik een cross in Ossendrecht, en daar gebeurde het: mijn vader startte op dezelfde tijd en uiteindelijk haalde ik hem in. Daarna maakte ik snel stappen.'

Beste advies om te gaan sporten?
Vanuit thuis werd er wel gestimuleerd dat ik op 1 sportclub zat. Bewegen is gezond, maar ook vooral erg leuk. Ik heb verschillende sporten beoefend. Sport kan een uitlaatklep zijn, passie voor iets, delen met anderen, genieten, bezig zijn, enzovoorts. Bewegen is gezond, voor je lichaam maar ook voor de geest. Even een drukke week gehad? Veel stress? Dan is sporten een heerlijke uitlaatklep! Doe het met vrienden/collega’s/kennissen/met je kinderen/ouders. Geniet van elkaar, dan gaat de tijd sneller en is het geen ‘moeten-dingetje’. Dan doe je het voor het plezier! Plezier is het belangrijkste als je gaat sporten.

'Even een drukke week gehad? Veel stress? Dan is sporten een heerlijke uitlaatklep.'
Thalita de Jong