Bijeenkomst Fysieke vaardigheden

Graag nodigen we coaches en docenten uit voor een online seminar op 13 april aanstaande met als thema fysieke vaardigheden.

6 jaar geleden zijn we, in samenwerking met topsport en onderwijs, gestart met het vak Talent Skills. Enerzijds gericht op topsportvaardigheden, anderzijds gericht op fysieke vaardigheden. Op dit moment volgen leerlingen van het Rodenborch College en het Sint-Joriscollege het vak Talent Skills en dus ook het vak Fysieke vaardigheden. Het belangrijkste doel van deze lessen is: beter leren bewegen. Hiermee wordt de ontwikkeling van de brede motoriek gestimuleerd zodat kinderen langer en meer plezier beleven aan sport. Hiermee vormen we een grotere kweekvijver voor topsport.

Tijdens dit online seminar laten we je, door middel van gastsprekers en demo’s, kennismaken met de inhoud én het belang van dit vak. Ook krijg je praktische tips en handvaten die je meteen mee kunt nemen in lessen, trainingen, coachsessies etc. Door meer draagvlak en input kunnen we een doorontwikkeling van het vak Fysieke vaardigheden in zowel het onderwijs als de (top)sport realiseren.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via deze link. Mocht je coaches of docenten kennen die ook geïnteresseerd zijn om deel te nemen, dan mag je deze uitnodiging doorsturen. Je ontvangt een paar dagen van tevoren de online link. Aanmelden kan tot 29 maart.
Update: april: aanmelden via de site is niet meer mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: teamnlcentrumzuid@brabantsport.nl

Programma
10.00-12.00 uur: Plenaire aftrap
Algemene info en visie fysieke vaardigheden
Belang door topsporters
Meerwaarde voor coaches en docenten
Inhoud en praktijkvoorbeelden

12.00-13.00 uur: Pauze

13.00-15.00 uur: Presentaties experts
Paul Venner: Sterker in stabiliteit! Beter bewegen met de kracht van water en lucht
Joost Pluijms: Optimaal presteren onder alle omstandigheden

Paul Venner

Paul Venner, expert Strength & Conditioning: Sterker in stabiliteit! Beter bewegen met de kracht van water en lucht

Wil je leren hoe je optimaal beweegt onder veranderende omstandigheden? Expert Strength & Conditioning Paul Venner leert hoe je anders kunt trainen met behulp van Ultimateinstability om je beter voor te bereiden op de onverwachte situaties in de sport en het dagelijks leven, zodat je blessures kunnen voorkomen en prestaties verbeteren wanneer het te doen is! Leer hoe je de principes van Ultimateinstability toe kunt passen binnen een fysieke training, je krijgt veel praktijkvoorbeelden en je weet hoe je de oefeningen meteen kunt toepassen binnen je eigen training ook al heb je (nog) geen aquabag.

Joost

Joost Pluijms, sportpsycholoog: Optimaal presteren onder alle omstandigheden

Wil je weten hoe je optimaal presteert onder alle omstandigheden? Expert Prestatiegedrag Joost Pluijms leert hoe je anders omgaat met lastige situaties waarin je de dingen doet die echt belangrijk zijn in je (sportieve) leven. Leer hoe je mentale training kan toepassen, je krijgt veel praktijkvoorbeelden en gaat direct aan de slag!