BrabantSport, home of TeamNL en Urban Sports Performance Centre USPC geven impuls aan Urban Sports

Om topsporters en talenten te ondersteunen gaan BrabantSport home of TeamNL en het Urban Sports Performance Centre USPC het komende jaar intensiever samenwerken. Doel van de samenwerking is om de Urban Sports door middel van innovatieve ondersteuningen helpen te verbeteren en te professionaliseren.

Urban Sports zijn sterk in ontwikkeling. Zowel op recreatief als topsportniveau. Niet voor niets is skateboarden een olympische sport geworden en gaan ook freerunnen en BMX freestyle als een speer. Door te investeren in innovatieve projecten rondom deze sporten kunnen we op nationaal en internationaal niveau het verschil maken. Denk daarbij aan nieuwe hightech trackingsystemen, gebruik van high speed camera’s en gamified apps om effectief zelfstandig te trainen.

BrabantSport, home of TeamNL faciliteert met TeamNL centrum Zuid meerdere TeamNL- en TalentTeamNL programma’s. Het TeamNL centrum van BrabantSport ondersteunt vanaf 2021 het landelijke opleidingsprogramma skateboarden, maar investeert en ondersteunt ook in breakdance en BMX Freestyle. Vanaf de vernieuwde TeamNL locatie Area51 in Eindhoven krijgen deze sporters het komende jaar ondersteuning en advies in strength&conditioning, voeding en topsportleefstijlcoaching. Nienke Nijenhuis, directeur topsport en innovatie bij BrabantSport; ‘We richten ons de komende jaren op vier kernsporten: zwemmen en wielrennen met alle verschillende disciplines, turnen én urban sporten. Het is mooi om te zien hoe deze urban sporten zich ontwikkelen en hoe wij samen met het USPC én de bonden deze sport nog verder kunnen professionaliseren. Zodat we op internationaal niveau mee doen en daardoor inspireren om de sport te gaan beoefenen en nieuw talent aan trekken.’