BrabantSport Tokyo Tour van start

Sporten en bewegen is belangrijk. Van sport wordt iedereen beter, want het houdt je fit en gezond. Met andere woorden; Brabant wordt sterker door sport. Daarom start BrabantSport de BrabantSport Tokyo Tour die mogelijk gemaakt wordt door de Brabantse helden uit Team BrabantSport. Zij gaan langs basisscholen in Brabant met als doel: kinderen inspireren, samen met hen in beweging komen en de leerlingen alles vertellen over de Olympische én Paralympische spelen. Basisscholen die graag een bezoek willen van een van de deelnemende Olympische of Paralympische sporters kunnen zich tot en met 13 maart aanmelden via www.brabantsport.nl.

BrabantSport Tokyo Tour

2020 is hét jaar van de Olympische én Paralympische Spelen in Tokyo waar ook een groot aantal Brabantse topsporters zullen schitteren. BrabantSport lanceert daarom de campagne ‘Van Brabant naar goud’ waarbij in aanloop naar de Spelen allerlei events georganiseerd worden. De BrabantSport Tokyo Tour is er daar één van.

Basisscholen maken kans om hun Brabantse sportheld op de eigen basisschool te ontmoeten! Wielerfenomeen Marianne Vos op bezoek? Knijpen in de armen van judoka Roy Meyer? Een balletje meppen met hockeyinternational Lidewij Welten of een kunstje doen met BMX’er Twan van Gendt? Dat kan! Basisscholen, zowel het speciaal- als regulier onderwijs, kunnen zich aanmelden via de website www.brabantsport.nl.

Arriva trotse partner

Mede dankzij de aanvoerders van ambitie van BrabantSport, kunnen dergelijke projecten gerealiseerd worden. Vervoersbedrijf Arriva is al geruime tijd trotse aanvoerder van BrabantSport en maakt het mede mogelijk dat er bijna 10.000 kids worden geïnspireerd met de kracht van sport. Als openbaarvervoerbedrijf staat Arriva midden in de maatschappij. “Vanuit onze sociale betrokkenheid voor die maatschappij verbinden we sport met openbaar vervoer. Op deze manier dragen we een steentje bij en investeren zo mee in de toekomst”, aldus Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva.

Samen iets terug doen voor de jeugd

Inmiddels doen ruim 20 Brabantse helden mee. Enkele mooie namen zijn Marianne Vos (wielrenner), Nadine Broersen (atletiek), Lidewij Welten (hockey) en Roy Meijer (judo). Maar ook Paralympische sporter doen mee. Denk aan meervoudig Paralympisch Kampioen Kenny van Weeghel (para atletiek). Marianne Vos:’ het is bijzonder dat we gezamenlijk als Brabantse sporters op deze manier iets kunnen doen voor de Brabantse jeugd.

De Olympische en Paralympische Spelen zijn voor een sporter het hoogst haalbare en daar doen én laten we alles voor. Het is mooi om daar over te praten, kinderen te inspireren en samen in beweging te zijn. Hoe gaaf is het dat wij gezamenlijk zo’n 10.000 kids kunnen enthousiasmeren!’