CTO Zuid en Jeroen Bosch ziekenhuis blijven samen werken aan topsportzorg

Het Centrum voor TopSport en Onderwijs in Eindhoven (CTO Zuid) en het Sport Medisch Centrum (SMC,) onderdeel van het Jeroen Bosch ziekenhuis, werken al een aantal jaren intensief samen in de ondersteuning van topsporters. Het samenwerkingsverband is opnieuw verlengd.

Het SMC in ’s-Hertogenbosch verzorgt de sportmedische begeleiding van topsporters (individudeel en in teams) met een NOC*NSF status. Zij krijgen een volledig pakket van sportmedische zorg, bestaande uit preventie, diagnostiek, behandeling en begeleiding bij sportletsel.

Nienke Nijenhuis, manager CTO Zuid is blij met de verlenging van deze samenwerking: ‘Bij het SMC kunnen onze sporters uit de regio ’s-Hertogenbosch snel optimale medische begeleiding krijgen van ervaren experts die een topsportmentaliteit begrijpen. Dit zorgt ervoor dat topsporters met de juiste begeleiding en betrokkenheid het beste uit zichzelf kunnen halen.

De afgelopen jaren is deze samenwerking als zeer waardevol ervaren. Mooi dat wij ons op deze manier samen inzetten om topsporters in Brabant zo optimaal mogelijk te begeleiden en ondersteunen.’

Joost van de Mortel, manager Bedrijfsvoering SMC: ‘wij zetten ons graag in voor de sport in Brabant. En door de multidisciplinaire setting van onze artsen en therapeuten zijn de lijnen kort. Een belangrijke voorwaarde voor een optimale begeleiding bij topsporters.’