Is jouw hoofd ook een tijdmachine?

Een nuttige challenge van onze expert prestatiegedrag: Joyce Jansen!

Je gedachten reizen vaak door de tijd: van het verleden (je denkt vol verlangen terug aan de fijne trainingsmomenten met je teamgenoten) naar de toekomst ("hoe houd ik mezelf toch gemotiveerd de aankomende tijd?" en "Zal ik straks wel weer op tijd in topvorm zijn?").
Of: misschien baal je dat je ijsje zo meteen op is, terwijl je deze nog aan het eten bent. Op dat moment besef je dus niet hoe lekker het eigenlijk is, omdat je met je aandacht ergens anders bent. Zonde toch?

Wanneer je niet met je aandacht in het moment (ook wel 'hier & nu' genoemd) bent, geniet je minder en maak je meer fouten. Wie herkent dit?

Opdracht 2 - Bewust worden van je zintuigen (luister hier naar het geluidsfragment)

Opdracht 1 - Met volle aandacht iets doen:
Kies vandaag 3 dingen uit die je met volle aandacht gaat doen (afwassen, je schoolwerk doen, tandenpoetsen, buikspieroefeningen, of wat je maar wil!).De bonus hiervan is dat je super gefocust te werk gaat, het klusje vaak leuker wordt en het ook nog sneller en beter gaat!

(Tip: poets je tanden eens met de tandenborstel in je andere hand; dan wordt het meteen makkelijker om je aandacht erbij te houden en 'in het moment' te komen.)