NK SKATEBOARDEN VOOR JUNIOREN 2019 OP 31 AUGUSTUS EN 1 SEPTEMBER TE DEN BOSCH

Op zaterdag 31 augustus wordt het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren 2019 gehouden in skatepark WSC aan de Buitendijk 2 in Den Bosch. Op deze dag strijden de Rookies (0/10 jaar) en de meiden (11/16 jaar) om de titel in hun klasse en op deze dag zal Keet Oldebeuving (Skate Keet) welke op het punt staat te kwalificeren voor de Olympische spelen van 2020 in Tokio meedoen in de klasse meiden (11/16 jaar).

Groot spektakel
Op zondag 1 september is de grote dag voor het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren 2019 want dan doen alle deelnemers (11/16 jaar), welke zich eerder dit jaar gekwalificeerd hebben in heel het land en de 3 beste Rookies en meiden van zaterdag, mee in een groot spektakel waaruit de Nederlands kampioen zal komen.

Doorbraak
Mede doordat het skateboarden in 2020 voor het eerst op het programma staat van de Olympische Spelen in Tokio staat de beoefening van deze sport aan de vooravond van een doorbraak. De stijgende populariteit is te zien in het dagelijkse straatbeeld en in het alsmaar groeiend aantal indoor en outdoor skateparken. Skateboarders zijn ook steeds vaker te zien in reclamecampagnes en commercials.

Hoog niveau
Ook bij het NK skateboarden voor junioren is een doorbraak waar te nemen. Binnen de huidige deelnemersgroep zitten talenten die serieus kans maken om naar de Olympische spelen van 2020 of 2024 te gaan. Het niveau is gestegen mede doordat veel junioren les krijgen op een skateschool of in een van de 15 indoor skateparken van Nederland. De organisatoren verwachten dan ook een ongekend hoog niveau van de jonge sporters en daarmee een spectaculair event.

Trotse partner
Als trotse partner van de Skateboard Federatie Nederland ondersteunet BrabantSport de Dutch Open Park Series. Deze serie bestaat uit 3 skateboard events: het NK Miniramp op zondag 22 september in Helmond, het NK vert op zaterdag 19 oktober in ’s-Hertogenbosch en het NK bowl op zaterdag 23 november in Eindhoven.