NK Street Skateboarden in Tilburg

De beste skaters van Nederland (en verschillende andere landen) komen 27, 28 en 29 maart naar de Tilburgse Koepelhal voor het NK Street Skateboarden 2020. Er wordt niet alleen om de Nederlandse titel en een flinke prijzenpot gestreden, maar ook om belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo, waar skateboarden dit jaar debuteert als nieuwe sport.

Speciaal voor het NK wordt er in de Koepelhal in Tilburg een uniek skateboard parcours gebouwd dat zich kan meten met de grote internationale wedstrijden. Een mooie gelegenheid om de skateboarders in actie te zien die Nederland op de Spelen gaan vertegenwoordigen. De kansen zijn het grootst bij de vrouwen. Candy Jacobs (29), Roos Zwetsloot (19) en huidig Nederlands kampioen Keet Oldenbeuving (15) behoren tot mondiale top 20 bij de vrouwen.

Na de besloten training op vrijdag 27 maart gaan op zaterdag de deuren van de Koepelhal, de Wagenmakerij en de Hall of Fame voor iedereen open voor de kwalificatie wedstrijden. De finales zijn zondag. Daarvoor heb je een tribunekaartje nodig. Deze kun je hier bestellen!