Opnieuw beste (sport) medische begeleiding in samenwerking met TopSupport en Jeroen Bosch Ziekenhuis

BrabantSport werkt met haar TeamNL centrum al jaren intensief samen met TopSupport (onderdeel van de St. Anna Zorggroep (Geldrop, Eindhoven) en het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ, ’s-Hertogenbosch). Hiermee krijgen onze sporters met een NOC*NSF status in zowel regio Eindhoven als regio ’s-Hertogenbosch de beste (sport)medische begeleiding op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo. Met een volledig pakket van sportmedische zorg zoals preventie, diagnostiek, behandeling en begeleiding bij sportletsel, analyses en metingen, worden zij klaargestoomd om te presteren op het hoogste podium. De samenwerking is onlangs verlengd voor een jaar.

TopSupport
Vanuit Eindhoven worden zwemmers, schoonspringsters en waterpoloërs dagelijks intensief begeleid door sportartsen en fysiotherapeuten. “In onze samenwerking zorgen we er samen voor dat sporters hun doelen halen en beter worden. Zeker dit jaar in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo, is die begeleiding extra belangrijk!”, aldus Lennart de Jonge, manager TopSupport.

Sport Medisch centrum s‘-Hertogenbosch
Ook Joost van de Mortel, manager Bedrijfsvoering van het JBZ ziet een grote toegevoegde waarde van deze samenwerking. “Wij zetten ons graag in voor de sport in Brabant onder andere omdat dit een voorbeeld en stimulans kan zijn voor mensen die nog niet sporten en zo willen gaan werken aan hun gezondheid. En door de multidisciplinaire setting van onze artsen en therapeuten zijn de lijnen kort. Een belangrijke voorwaarde voor een optimale begeleiding bij topsporters.” Vanuit ’s-Hertogenbosch wordt op medisch gebied voornamelijk het turnen heren programma ondersteund.

Ook Nienke Nijenhuis, directeur Topsport en Innovatie bij BrabantSport, is blij met de samenwerking:
“BrabantSport faciliteert met haar TeamNL centrum meerdere TeamNL- en TalentTeamNL programma’s. Bij TopSupport én het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgen onze sporters optimale medische begeleiding van ervaren experts die de topsportmentaliteit begrijpen.
Dit zorgt ervoor dat topsporters met de juiste begeleiding en betrokkenheid het beste uit zichzelf kunnen halen. Op deze manier maken we Brabant samen sterker door sport!”