Recept: Marokkaanse Maaltijdsoep Harira

Een recept van TeamNL kok Wouter Rutten om je op te peppen in deze tijd. "Lekker voor de donkere dagen, een goed bord warme soep! Zeer gezond en vult goed."

Ingrediënten

  • 150 gram kikkererwten
  • 200 gram runder poulet
  • 2 uien
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ¼ bosje koriander
  • ½ bosje selderij
  • 6 tomaten
  • 2 liter water
  • 100 gram groene linzen
  • 100 gram vermicelli
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • paar draadjes saffraan
  • zout
  • zwarte peper

Recept

  1. De rauwe kikkererwten met heet water overgieten en 4 uur laten staan
  2. Spoel de kikkererwten daarna af ( zorg dat de meeste velletjes ermee afgaan)
  3. Bak het soepvlees goudbruin aan.
  4. Maal in een keuken machine de tomaten, uien, peterselie, koriander en selderij fijn ( Of hak dit fijn )
  5. Voeg dit mengsel toe aan het vlees, en bak dit 2 minuten mee
  6. Voeg de 2 liter water toe en breng dit aan de kook.
  7. Voeg dan de Linzen, kikkererwten met de specerijen toe en breng het zachtjes aan de kook.
  8. Na ongeveer 1 uur zijn de kikkererwten en linzen zacht geworden, voeg dan de vermicelli toe.
  9. Laat dit 4 minuten zachtjes koken en serveren maar!

Eet smakelijk!