UNIVÉ URBAN TOUR & CLINIC

Univé en BrabantSport hebben de afgelopen maanden, door middel van een mobiele pumptrack, maar liefst 1.200 kinderen uit Eindhoven en ’s-Hertogenbosch kennis laten maken met Urban sports. Zaterdag 23 november is er een spectaculaire afsluiting tijdens de Dutch Open Park Series in Area 51 (Klokgebouw 51 in Eindhoven) die voor iedereen toegankelijk is. Tussen 12.00-16.00 uur kunnen zowel volwassenen als kinderen kennis maken met BMX of Skaten.

Urban sports is sterk in opkomst, maar weinig jongeren van buiten de scene komen spontaan in aanraking met urban sports. Daarnaast heeft de scene te maken met relatief veel valletsel. Zo lopen er bijvoorbeeld ieder jaar gemiddeld 20.000 personen een skateblessure op in Nederland. Reden voor de start van de Univé Urban Tour waarbij de nadruk ligt op hoe je op een leuke en veilige manier urban sports kunt uitoefenen. Leerlingen leggen onder professionele begeleiding een slalom parcours af, oefenen nieuwe 'tricks' én springen met de vele andere coole Urban-obstakels.

Bike

Exclusieve clinic
Ook is er van 14.00-15.00 uur een exclusieve BMX Freestyle clinic met BMX koningen Daniel Wedemeijer en Tom van den Boogaard.

Dutch Open Park Series
De Dutch Open Park Series is een internationale wedstrijd voor de urban disciplines miniramp, bowl en halfpipe. Je kunt op 23 november dus zelf ervaring op doen én de professionele urban sporters in actie zien. Ben jij erbij? Het event is gratis toegankelijk!