Ready2 Race Groningen 8

Team Visma | Lease A Bike

De wielergekte in Brabant is groots. Onze ambitie is daarom om de wielersport in Brabant nog verder te promoten én te stimuleren. Met dit doel voor ogen hebben BrabantSport en Visma I Lease a Bike elkaar gevonden en zijn ze een bijzondere samenwerking aangegaan. Met de topsportinfrastructuur van het TeamNL centrum, de kennis en kunde van Visma I Lease a Bike, de betrokkenheid van de KNWU én de sterke Brabantse verenigingen bouwen we verder om de medaillespiegel op wielervlak op termijn te verhogen. En daar zijn we trots op!

3000 kinderen maken kennis met de wielersport

Jeugd kennis laten maken met de wielersport, het bevorderen van de doorstroom van talenten en het stimuleren van kennisdeling tussen verenigingen zijn doelen die ten grondslag liggen aan de samenwerking met Visma | Lease a Bike. Daarnaast geeft het TeamNL centrum van BrabantSport ondersteuning aan CyclingClassNL, hét opleidingstraject van de KNWU voor talenten van de toekomst.

Net als de afgelopen jaren zijn we ook in 2024 verbonden aan het sportstimuleringsprogramma van Team Visma | Lease a Bike. Mede dankzij onze steun kunnen de Dikke Banden Races, Ready2Race Junior events en schoolclinics georganiseerd worden. Met deze activiteiten lieten we in 2023 maar liefst 3000 kinderen kennis maken met de wielersport en brachten we hen in beweging, een doelstelling die aansluit bij de ambities van zowel BrabantSport als de Visma I Lease a Bike Academy.

DBR Eijsden 2

Wielertalent als basis voor de toekomst

Daarnaast ondersteunt het TeamNL-centrum van BrabantSport het opleidingsprogramma van Visma I Lease a Bike, NOC*NSF en de KNWU; CyclingClassNL. In oktober 2023 lanceerden we in samenwerking met CyclingClassNL en het Shimano Experience Center de leerlijn Techniek en Tactiek. Deze educatieve leerlijn maakt gebruik van televisiebeelden en deskundige analyses van koerssituaties om wielertalenten strategische en tactische inzichten mee te geven. Daarnaast worden onze TeamNL Experts ingezet op het gebied van voeding en krachttraining om het programma van CyclingClassNL te ondersteunen.

Nienke Nijenhuis, directeur Topsport & Innovatie bij BrabantSport: “Ik ben bijzonder trots op de samenwerking tussen BrabantSport en Visma I Lease a Bike. Het is mooi om te zien dat we door onze samenwerking met CyclingClassNL onze kennis en kunde op deze manier met elkaar kunnen delen. Samen gaan we ervoor zorgen dat het wielrennen in Brabant nog meer op de kaart wordt gezet. We willen zowel de top-als de breedtesport een enorme boost geven. Dit partnership biedt hier mooie kansen voor.”

Nederlands kampioen Timo Roosen is als geboren en getogen Brabander enthousiast over de samenwerking tussen BrabantSport en Visma I Lease a Bike. “Mijn ervaringen als Brabantse jeugdrenner zijn super. Ik heb mijn hele jeugdopleiding in deze provincie genoten en daar bewaar ik erg goede herinneringen aan. Er staat een erg goede structuur en deze samenwerking draagt bij aan het behouden en verbeteren van het mooie sportklimaat dat Brabant heeft. Ik zou het erg mooi vinden als we ook de komende jaren verzekerd zijn van Brabants wielertalent. Deze samenwerking is, mede dankzij het initiatief CyclingClassNL, een stap in de juiste richting.”

442

Partners