GEÏNSPIREERD DOOR DE SPORT

Sport verbindt, sport stimuleert, sport maakt vrolijk. Voor de afdelingen Commercial Banking en Private Banking van ABN AMRO in Brabant zijn er vele redenen om zich aan BrabantSport te verbinden. “We slaan de handen ineen om Brabant en sportevenementen op de kaart te zetten.”

Agnes Verbruggen, Daniëlle Flach en Ad Verbeek hebben alle drie hun hart aan Brabant en ABN AMRO verpand. Ze zijn hier geboren en getogen of wonen al ruim 20 jaar in Brabant én ze werken allen meer dan 15 jaar voor de bank. “Hier gebeurt het”, vat Verbeek, private banker bij ABN AMRO, Brabant kernachtig samen.

De bank heeft zich in 2018 aangesloten bij BrabantSport. Flach, directeur Private Banking West- en Midden-Brabant bij ABN AMRO: “Toen me werd verteld over BrabantSport werd ik direct enthousiast. Aandacht voor topsport, breedtesport en gehandicaptensport, daar sluiten we ons graag bij aan. Leuk is ook dat sporten waar je niet snel aan denkt aandacht krijgen.”

Sport past bij ABN AMRO, bij de goede vitaliteit die de bank voor zijn medewerkers nastreeft, zegt Verbruggen, directeur Private Banking ABN AMRO Eindhoven-Maastricht. “Daardoor kunnen we beter presteren en meer toegevoegde waarde voor onze klanten bieden. Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld masseurs reserveren en deelnemen aan hardloopclinics. In ieders jaarplan is een hoofdstuk gewijd aan hoe gezond te leven én de balans werk en privé.”

Samenwerken
Maar de betrokkenheid met sport gaat verder dan dat. Verbeek: “Sport verbindt op allerlei niveaus en vlakken. Daar tref je mensen die op persoonlijk en zakelijk vlak dezelfde gedachten hebben. De relatie met sport is er dan ook al heel lang. Zo ondersteunen we onder andere het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam en hebben we een band met de helft van de professionele hockeyclubs in Nederland.”

“Onze purpose en strategie vormen een mooie combinatie met sport. Onze missie ‘Banking for better, for generations to come’ heeft al een link met sport. Maar vooral medewerkers helpen alles uit zichzelf te halen qua ontwikkeling en onszelf telkens weer opnieuw uitvinden voor de klant zie je in de sport terug”, zegt Flach.

Ze vervolgt: “We werken veel samen in teams, daarvoor haal ik ook veel inspiratie uit de sport. Hoe ga je met elkaar om? Hoe streef je samen naar een doel?” Verbruggen vult aan: “Het is samen vallen en opstaan.”

Juist samenwerking is een kwaliteit van Brabant, zegt Verbruggen. “Hier steken we snel de koppen bij elkaar en vinden samen een oplossing. Je bent een van allen en wordt snel opgenomen in een team. Dat geldt ook voor BrabantSport. Het netwerk groeit hard, er komen veel bedrijven bij. Dat zorgt voor een mooie dynamiek, waarbij we de handen ineen slaan om Brabant en sportevenementen op de kaart te zetten.”

En alsof dat niet genoeg reden is om BrabantSport te steunen, haalt Verbeek nog een bezoek aan een hockeyclinic door BrabantSport ambassadeur Marcel Balkestein voor kinderen met het syndroom van down aan. “Als je hun blijdschap ziet, is het mooi daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”