DE MARATHON EINDHOVEN ZET VOL IN OP INNOVATIE

Op 21 september gaat een groep van 50 studenten op het TU/e terrein nadenken over innovatieve ideeën om de aantrekkelijkheid van de Marathon Eindhoven te vergroten. Dit om technologie en design in te zetten om meer mensen, verantwoordelijk en blessurevrij mee te laten doen.

“We hebben de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden” zegt Edgar de Veer, organisator van de Marathon Eindhoven. “Samen met het Cluster Sports & Technology, Brabantsport, TU/e en Fontys willen we naast meer mensen verantwoordelijk en blessurevrij mee laten doen, ook innovatie inzetten om de beleving en interactie van de toeschouwers en de deelnemers verbeteren. Daarom organiseren we voor het tweede jaar op rij de Design Marathon”.

In september krijgen 50 studenten tijdens een 12-uur durende hackathon de gelegenheid om de marathon nog aantrekkelijker te maken. Naast een gave prijs, krijgen de studenten met de meest innovatieve ideeën de kans om hun idee te presenteren aan relevante bedrijven. “Graag brengen we creatieve studenten samen innovatieve bedrijven om sport te stimuleren en de beleving te vergroten” zegt Michel Reinders, directeur Brabant Sport die o.a. als medeorganisator van het side-event in SX verbonden is aan de Design Marathon.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Design Marathon plaats. “Het enthousiasme en de ideeën van vorig jaar hebben ons aangezet het dit jaar groter te organiseren” vertelt Marc van de Zande, die namens Sports & Technology de Design Marathon organiseert. “De winnaar van 2017 bedachten een app om op basis van je eigen voorkeur te trainen en een uitzetting van drie filmlocaties waarop hardlopers zonder te stoppen een boodschap kunnen maken voor hun volgers”.

Onderdeel van The Vitality Living Lab
De Design Marathon is een onderdeel van The Vitality Living Lab, een grootschalig project waarin 16 partners vanuit de kracht van de Brainport regio het ecosysteem willen versterken en zo met zowel maatschappelijke als economische impact een sportieve en vitale samenleving realiseren.