Hoe Brabantse innovatie bijdraagt aan de medaillespiegel

Wist je dat wij samenwerken met onder andere fieldlabs zodat sporters met slimme innovaties het beste uit zichzelf kunnen halen, zowel qua performance als vitaliteit? Innovaties die helpen de samenleving vitaler te maken én die topsportprestaties helpen verbeteren? Zo is het bijvoorbeeld met moderne technologie mogelijk om op enkele millimeters nauwkeurig een zwemslag te meten. En dat draagt natuurlijk bij aan de medaillekansen van onze topsporters en talenten. Het TeamNL centrum werkt nauw samen met deze labs:

Innosportslab - 's-Hertogenbosch
Het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch (ISLDB) in ‘De Plek’ in ‘s-Hertogenbosch is hét centrum van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Sinds 2016 is het een Sportinnovator Centrum. Ongeveer 30 gymnastische disciplines, zowel recreatief als topsport, trainen in ‘De Plek’ inclusief het Nederlandse Heren Turnteam en de Nederlandse Trampolinespringers. Het InnoSportLab innoveert de gymnastische sport en ondersteunt gymnasten in de top- en breedtesport op weg naar het bereiken van hun doelstellingen!

Meer info via hun website: https://www.isldb.nl/

Urban Sports Performance Center - USPC Eindhoven
Ook voor urban sports (skateboarden, BMX, freerunning) is er een SportFieldLab. Doel is om urban sporters en hun coaches te helpen bij talentontwikkeling. Het gaat om blessuregevoelige sporten, dus inzicht en begeleiding door de wetenschappelijke professionals gaat de Brabantse sporters enorm helpen om langer en beter te kunnen sporten. Dit jaar is skaten voor het eerste een Olympische discipline.

Meer info via hun website: https://uspc.nl/

Innosportslab de Tongelreep - Eindhoven
In het InnosportLab de Tongelreep werken wetenschappers en ondernemers aan het zwemmen van de toekomst. Hoe ziet de zwemles er over een paar jaar uit? Hoe kunnen de Nederlandse topzwemmers net een beetje sneller gaan? Aan deze en andere vragen werken de mensen van het InnoSportLab elke dag.

Meer info via hun website: https://islt.nl/