Team NL 12

Fulltime sportprogramma's

De topsporters van het TeamNL centrum van BrabantSport zitten in fulltime topsport-en opleidingsprogramma's in Den Bosch en Eindhoven in samenwerking met de diverse sportbonden.

Bij ons trainen de beste talenten en topsporters in fulltime trainingsprogramma’s onder regie van hun sportbond. Dat betekent trainen, wonen en studeren op één locatie. Met minimale reistijden. Alle benodigde begeleiding en voorzieningen zijn voor onze topsporters voorhanden. Denk hierbij aan trainingsaccommodaties, onderwijsbegeleiding, woonfaciliteiten en medische voorzieningen, maar ook sportwetenschappelijke ondersteuning, begeleiding op mentaal vlak en meer. Alles wat nodig is dus om talenten optimaal te kunnen ontplooien, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen in hun sportieve en maatschappelijke loopbaan. Wij begeleiden talenten en topsporters vanaf 8 jaar naar het mondiale podium tot aan een nieuwe maatschappelijke carrière.

Zes sportbonden hebben hun fulltime trainingsprogramma’s bij ons ondergebracht in 10 topsport/opleidingsprogramma’s. In Den Bosch trainen de heren turners en in Eindhoven zijn zwemmen, waterpolo, schoonspringen, judo, skateboarden, poolbiljart en langebaan schaatsen gehuisvest.

Team NL 4

Begeleiding van topsporters

Stel je voor dat je een poolbiljart-talent van 15 jaar bent. De KNBB nodigt je uit om fulltime in Eindhoven te komen trainen. En te wonen en studeren. Je laat je ouders en vrienden achter, je wisselt van school en je trainingsuren verdubbelen. Dan heb je een goed begeleidingsteam nodig. Om de overgang te begeleiden maar ook structureel. Daarom is er voor ieder programma een multidisciplinair team ingericht, dat aangestuurd wordt door de talent- of bondscoach. In dit team zit bijvoorbeeld een topsportleefstijlcoach, een voedingsexpert en een expert duale carrière. Maar ook een fysiotherapeut, een sportartsen een strength & conditioning coach. Zij monitoren de ontwikkeling van de sporters waardoor jij een rustige en stabiele basis hebt om te groeien en om je talent te ontplooien.

Partners