Individuele begeleiding

Naast de aangesloten fulltime topsportprogramma’s ondersteunen wij ook individuele topsporters. Onze menukaart biedt een complete opleiding met alle leerlijnen waar jij als topsporter mee te maken hebt: (para-)medisch, strength en conditioning, prestatiegedrag, loopbaancoaching, voeding en dopingvrije sport. In deze leerlijnen werken onze TeamNL-experts interdisciplinair samen.

Als topsporter kun je gebruikmaken van onze individuele begeleiding middels de menukaart. Je kunt hier gebruik van maken mits je in Noord-Brabant woont, je een erkende A- of HP-bondsstatus hebt volgens de NOC*NSF portal, je niet aangesloten bent bij een ander TeamNL centrum én je toestemming hebt van je sportbond of je (bonds-)coach.

Ook sporters met een IT-NT of belofte status die sporten in één van de programma's die vallen onder de volgende 4 topsporthubs komen in aanmerking voor individuele begeleiding:
Wielrennen (weg, veldrijden en MTB)
Zwemmen (alle disciplines)
Urban (skateboarden, breaking en BMX freestyle)
Turnen

Ondersteuning aanvragen?

Wil je gebruikmaken van onze menukaart en ondersteuning in een of meerdere leerlijnen aanvragen? Doorloop dan onze checklist.


Good to know!

  • Topsporters krijgen door hun sportbond een erkende status toegewezen. TeamNL centrum Zuid speelt daar geen rol in.
  • Onze experts werken op de eigen fysieke werkplek en afhankelijk van beschikbaarheid.
  • Onze experts zijn verbonden aan het NOC*NSF High Performance Team.
  • We gaan ervan uit dat je altijd aanvullend verzekerd bent. Desgewenst kunnen we je adviseren over een goede topsportvriendelijke verzekering.
  • Voor je aanmelding, de intake en de begeleidingsovereenkomst verwerken we jouw (persoons)gegevens. De experts en coaches zullen ook, waar nodig, onderling informatie over jou delen om de afspraken die we met jou gemaakt hebben, optimaal na te komen. Wij gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw (persoons)gegevens om.

Leerlijn (para)medisch

Een totaalpakket aan professionele sportzorg om sportfit te blijven of om snel weer sportfit te worden. Snelle (veelal binnen 24 uur) toegang tot (sport-)medische professionals en specialisten.

Lees hier meer over!

Leerlijn Strength en Conditioning

Ondersteuning in fysieke kwaliteiten als kracht, coördinatie, snelheid, wendbaarheid, vermogen, beweeglijkheid en uithoudingsvermogen.

Lees hier meer over!

Leerlijn Prestatiegedrag

Begeleiding door TeamNL-experts op het gebied van sportpsychologie en topsportleefstijl waardoor jij het juiste doet, op het juiste moment en op de juiste manier, zodat jij je uiteindelijke sportdoel kunt bereiken!

Lees hier meer over!

Leerlijn Loopbaancoaching

Topsport is meer dan ooit een fulltime job. Het beroep van topsporter is echter geen baan voor het leven. Wij kunnen je begeleiden om je topsport goed te kunnen combineren met je studie of je baan.

Lees hier meer over!

Leerlijn Voeding

De juiste voeding op het juiste moment. Dat is voor een topsporter belangrijk. Maar wat is juiste voeding? Wat heeft je lichaam nodig en op welk moment van de dag?

Lees hier meer over!

Leerlijn Dopingvrije sport

Deze doorlopende leerlijn is door de Dopingautoriteit en NOC*NSF ontwikkeld.

Lees hier meer over!

Partners